Predstavnici lokalne samouprave u Novom Pazaru čestitali Božić

Povodom obilježavanja Badnjeg dana i predstojećih božićnih praznika, predstavnici lokalne samouprave su čestitali predstojeće praznike pripadnicima pravoslavne vjeroispovjesti.


Čestitku povodom predstojećeg Božića pravoslavnim vjernicima uputio je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

“U ime svojih saradnika i u svoje ime želim srećan Božić dragim  sugrađanima koji slave ovaj praznik. Važan dan za vas dočekajte i proslavite u krugu porodice, sa svojim najdražima, prijateljima i komšijama, u ljubavi, miru i međusobnom uvažavanju. Neka vam božićni praznici donesu ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i napredak na svim poljima”, navedeno je u čestitki gradonačelnika Nihata Biševca.


Čestitku je takođe i uputio njegov zamjenik Vladimir Marinković i poželio svima da Božić provedu u duhovnom i sveopćem miru


“Sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik provededete u krugu svojih porodica, prijatelja i komšija, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vernicima čestitam praznik Hristovog rođenja radosnim božićnim pozdravom – Mir božji – Hristos se rodi!”, poručio je Marinković.


Čestitkama se pridružila i predsjednica skupštine Anela Šemsović Halilović…


“Svim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti najsrdačnije čestitam predstojeći Božić uz želju da ga provedete u zdravlju i sreći u društvu svojih najmilijih. Neka ovaj praznik bude podstrek da nastavimo putem tolerancije, međusobnog uvažavanja i solidarnosti”, navela je predsjednica Skupštine, dr Anela Šemsović Halilović.


Narodni poslanik Nikola Jovović čestitao je Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vjernicima uz želje da ih proslave u krugu svoje porodice, u zdravlju, sreći i veselju.

Hrišćanski vjernici Srpske Pravoslavne Crkve danas slave Badnji dan tradicionalnim unošenjem i paljenjem badnjaka, liturgijama u hramovima i porodičnim okupljanjem za posnom trpezom pred najveći hrišćanski praznik, Božić, dan kada se prema njihovom vjerovanju obilježava dan rođenja Isusa Hrista.


Emir Tutić
020media