Apel za pomoć porodici Agović

Požar koji se desio danas oko 11 časova u ulici Save Kovačevića u porodičnoj kući porodice Agović, ostavio je petočlanu porodicu bez krova nad glavom u ovim hladnim zimskim danima. Jedno lice dobilo je opekotine na rukama dok su ostali članovi porodice na sigurnom zbrinuti i bez povrijeda.

Požar je prvo zahvatio dimnjak u kojem je plamen počeo da se širi. Vlasnik kuće Faik Agović u izjavi koju je dao za RTV Novi Pazar navodi da je primjetio kako dim izlazi iz zidova i da je tada shvatio da je situacija ozbiljna.


“Bili smo u kući. Iz zidova je krenuo da izlazi dim. Kada sam dodirnuo zid video sam da je situacija ozbiljna i  odmah smo pokušali da ugasimo vatru koja se razbuktala u dimljaku. Odmah smo pozvali i vatrogasce”, objašnjava za RTV Novi Pazar Faik , koji je zadobio opekotine po rukama.

Faik Agović je asmatičar sa još propratnih bolesti. Ova petočlana porodica je u teškom finansijskom stanju i nije u mogućnosti da štetu sanira. Zbog nesreće koja ih je zadesila, komšije i prijatelji zamolili su ljude dobre volje da se organizuju i pomognu koliko je ko u mogućnosti u prikupljanju novčanih i građevinskih srijedstava, kako bi im se izgradila nova kuća. 

Broj telefona vlasnika kuće: 062/867-22-35

Foto: Facebook

Uplate na račun preko Paypal : Kliknite ovdje