Čudo od arene: U 8 dana 8 različitih događaja, pogledajte kako izgleda Wells Fargo Centar Arena

Wells Fargo Center je višenamjenska arena koja se nalazi u Filadelfiji. Služi kao dom za Philadelphia Flyerse iz Nacionalne hokejaške lige (NHL), Philadelphia 76ers iz Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA) i Philadelphia Wings iz Nacionalne lige za lakros (NLL).

Arena je višefunkcionalna i njen teren je montažan. U njoj mogu da se održavaju košarkaške utakmice, hokej, kriket, odbojka, a po potrebi služi i kao arena u kojoj mogu da se održavaju koncerti i skupovi. Arenu održava preko 1000 radnika zaduženih za različite djelatnosti. A kako izgleda “presvlačenje” terena možete pogledati na videu ispod.

Video: Wells Fargo Center

Arena se nalazi na jugozapadnom uglu sportskog kompleksa South Philadelphia, koji uključuje Lincoln Financial Field, Citizens Bank Park i Xfinity Live!. Wells Fargo centar, prvobitno nazvan Spectrum II, završen je 1996. godine kako bi zamijenio Spectrum kao matičnu arenu 76ersa i Flyersa, na nekadašnjoj lokaciji stadiona John F. Kennedy, po cijeni od 210 miliona dolara, uglavnom privatno financiranih (iako grad i država su pomogli u plaćanju lokalne infrastrukture).

U vlasništvu je kompanije Comcast Spectacor, koja također posjeduje Flyers, a njime upravlja njegova podružnica za upravljanje arenom, Global Spectrum. Od otvaranja, poznat je pod različitim imenima kroz ugovore o pravima na ime i spajanja banaka, uključujući CoreStates Center od 1996. do 1998., First Union Center od 1998. do 2003. i Wachovia Center od 2003. do 2010. Od 2010. prava na imenovanje su u vlasništvu kompanije za finansijske usluge Wells Fargo, nakon njihovog spajanja sa Wachovijom.


E.T.

020media