Đerlek: Vlast po pitanju zagađenja vazduha ne radi ništa

Odbornik Stranke pravde i pomirenja Edin Đerlek, predložio je danas u Skupštini grada Novog Pazara da se na dnevnom redu raspravlja o zagađenju vazduha u Novom Pazaru i o riješavanju ovog problema.

On je podsjetio da je Novi Pazar najzagađeniji grad u Srbiji i u Evropi i da se udiše otrovan vazduh. Đerlek je naveo da su najveći zagađivači vazduha u Novom Pazaru, a na šta je SPP i ranije ukazivala, gradska toplana u centru grada i potreba za njenim izmještanjem kao i gustina saobraćaja motornih vozila koja prolaze kroz grad.

“Prvi faktor zagađenja u Novom Pazaru je toplana, za čije izmještenje i prelazak na bio masu čekamo već skoro pa deceniju. Potom saobraćaj, jedan neregulisan saobraćaj gusto skoncetnrisan u centru grada što je drugi faktor zagađenja, i treći faktor, individualna ložišta.” rekao je Đerlek.

On je rekao da je vlast nesposobna da donese plan o riješavanju ovog problema i da po tom pitanju ne radi ništa. Prijedlog o stavljanju ove tačke na dnevnom redu Skupštine grada je takođe odbijen i o tome se neće danas raspravljati.


Emir T.

020media