Deponija u centru grada Novog Pazara (Video)

Već mjesec dana deponija u rijeci Raški u centru grada Novog Pazara predstavlja veliki problem ovog grada. Zapravo, svakoga dana primjetno je sve više otpadnih materijala od raznoraznih flaša i kesa koju nesavjesni građani ovog grada bacaju u rijeku.

Mi smo početkom mjeseca Februara objavili kako u Novom Pazaru već danima rijekom Raškom možete vidjeti raznorazne predmete kako plutaju ovim tokom, od bačenih kesa za smeće do kolica za djecu.

Do danas još niko nije riješio ovaj problem. Sada kada prođete blizu rijeke možete osjetiti smrad koji izlazi iz nje uzrokom zagađenosti , a ono što se da primjetiti jeste da građani su već navikli na ovaj problem, pa pored zagađene rijeke prolaze kao da je to svakodnevnica.

Shodno tome, pokrenuta je online peticija putem twitter spejsa “čaršijski muhabet” u kojem se traži hitno riješavanje ekoloških problema u ovom gradu. Peticiju je za sada potpisalo 479 građana od ukupnih 3000 kojih je potrebno da bi se ona predala Gradskoj upravi.

Postavljamo pitanje, da li institucije nadležne za riješavanje ovog problema su svjesne da u centru grada u toku rijeke Raške već skoro mjesec dana postoji otpad koji se ne čisti?


E.T.

020media