SDA izlazi samostalno na parlamentarne izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka objavila je da će izaći samostalno na predstojećim parlamentarnim izborima. Iz SDA navode da će već od sutra 23.02.2022. godine početi sa prikupljanjem potpisa u ograncima stranke u svim Sandžačkim gradovima. 

Enis Imamović je na konferenciji za medije izjavio da je SDA Sandžaka usvojila listu i formirala Izborni štab, i da je usvojen kalendar o izbornim radnjama i aktivnostima. Imamović je rekao da je Glavni odbor SDA Sandžaka usvojila izveštaj o međustranačkoj saradnji sa demokratskim strankama i pokretima u Srbiji, i da su našli ozbiljne sagovornike u Beogradu koji mogu da doprinesu pozitivnim promjenama u Srbiji.

Enis Imamović“Naši predstavnici na lokalu imaju zadatak da vode razgovore sa svim političkim opcijama u Sandžaku u vezi stvaranja pozitivne političke klime na ovim izborima i kako bi građanima Sandžaka omogućili da u jednoj fer i demokratskoj i slobodnoj atmosferi izraze svoju izbornu volju”

Imamović je izjavio da SDA Sandžaka će podržati na predsjedničkim izborima onog kandidata koji bude imao volju da riješava probleme građana Sandžaka a da saradnja sa Vučićem i aktuelnim režimom nije u opticaju zbog dosadašnjih rezultata aktuelnog režima i stavovima prema Bošnjacima.

Ja se nadam da su Bošnjaci vidjeli šta znači Vučićeva politika prema Bošnjacima i Sandžaku , ta politika se ogledala u Novogodišnjoj čestitki koju smo dobili od uniformisanih policajaca u  Priboju.


Nadam se da će građani Sandžaka ovoga puta podvući crtu i reći da je nakon deceniju vlasti ovakvi rezultati kakve je on postigao, da su neprihvatljivi.


Emir Tutić

020media