Napustila sam državni posao kako bih se bavila onim što volim (Video)

Mlada spisateljica Selvija Ferizović, napustila je državni posao poreskog inspektora u Tutinu kako bi se posvijetila pisanju.

Iako na današnje vrijeme rijetko je čuti da neko ne želi da radi državni posao, ova mlada dama koja ima dugogodišnje iskustvo rada u državnoj ustanovi kaže da joj je nedostajalo pisanje i da nije imala dovoljno vremena da se posvijeti pisanju koje je njena najveća ljubav.

Ljudi bi me često prepoznali kao pisca i to bi mi bilo draže nego kao ekonomistu. S obzirom da sam obavljala posao inspektora, uvijek bi mi bilo draže kada dođe neka stranka pa mi kaže: “E, ti si ona što piše”. To bi me u jednom trenutku obradovalo i usrećilo, a već u drugom trenutku bi mi bilo jako tužno i rekla bih “E pa nisam više”, ili kad me pitaju “Pišeš li šta?”, rekla bih “Da, pišem službene bilješke”, i to mi je jako teško padalo.

Selvija smatra da u Novom Pazaru postoji dovoljno prostora za mlade i da su dovoljno afirmisani i zastupljeni u medijima, da Kulturni centar Novi Pazar je ustanova koja daje prostor svim mladim ljudima da napreduju i da je najviše zaslužna za razvoj kulture u ovom gradu.

Pored poezije i romana, Selvija piše i političku kritiku. Pa nam je prokomentarisala kako ona gleda na jednokratnu novčanu pomoć Vlade Srbije u iznosu od sto eura za mlade.

Ja smatram da je Srbija trebala da daje vaučere za kupovinu domaćih proizvoda, jer tako bi taj novac ostao u našoj zemlji. I to bi mi bilo razumno i opravdano. Ovako daš novac 20,30,50,100 eura, i taj novac potrošiš u nekim stranim kompanijama, i onda tu ne vidim logiku.


Emir Tutić / 020 media