O kakvim ,,ranjenim vojnicima” govori Vučić i zbog čega nam priča o zalihama brašna?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom posjete Španiji odlučeno da će Srbija kupiti dva transportna aviona od ove zemlje, dovoljno velika da “prevoze ranjenike i vojnike”.

– Naša politika je vojna neutralnost. Sutra ću u Španiji prisustvovati potpisivanju ugovora gde mi kupujemo dva Casa aviona. To su transportni avioni, izvanredni španski avioni, dakle, gde možemo da prevozimo i ranjenike i veliki broj vojnika – rekao je Vučić za Tanjug, kako se može čuti od 11. minuta snimka.

izvor: Tanjug


Samo nekoliko dana nakon Vučić je pokazivao slike zaliha brašna i ostalih potrepština koje ljudi koriste u svakodnevnom životu navodeći da je država stabilna ali da imamo za svaki slučaj svega ukoliko nam zatreba jer naredni mjeseci će ekonomski biti jako teški za Srbiju zbog rata u Ukrajini.

Narod je ubrzo pohrlio po kupovinu brašna, kućnih namirnica i goriva jer nisu sigurni šta tačno znače predsjednikove riječi. Pa je zato za sada nepoznato da li će doći do sukoba na Balkanu ili će ekonomska kriza o kojoj Vučić govori biti samo posljedica rata u Ukrajini.

Svakako, zabrinjavaju nas riječi o ranjenim vojnicima i mogućoj nestašici osnovnih namirnica i potrepština koje bi nestale i u slučaju rata.


020 media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *