SPP održala skup mještana Novog Pazara pred punom salom hotela Vrbak

Stranka pravde i pomirenja održala je prvi skup mještana Novog Pazara iz naselja Centar i Park u sali hotela Vrbak. Skupu su se obratili predstavnici Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Muftijin amanet” Usame Zukorlić koji je prisutnima rekao da će se ova stranka zalagati za infrastrukturne projekte i da se neće baviti politikom ili-ili, a da će učiniti sve da se zaštiti Islamska zajednica.

Bošnjacima Sandžaka nudimo aktivan rad na realizaciji velikih infrastrukturnih projekata. Želimo da Sandžak ima sve uslove za život kakve imaju drugi veliki gradovi u Srbiji. Od gasovoda, železnice, auto-puta, kliničkog centra i aerodroma.

Ovaj mladi političar je takođe rekao da Stranka pravde i pomirenja će nastaviti da korača koracima rahmetli Muamera Zukorlića, bivšeg predsjednika ove stranke, i da će ispuniti ono što je on zacrtao a što za vrijeme svog života nije doživio, jer to je amanet koji je on njima ostavio.

Zukorlić je takođe rekao da Novi Pazar je grad koji brzo napreduje i u kojem  iz godine u godinu sve više raste natalitet, i da će nakon Tuzle uskoro biti drugi najmnogoljudniji i najveći grad Bošnjaka. Zukorlić kaže da kao takav, grad Novi Pazar zaslužuje da ima aerodrom i druge navedene investicije i ako to danas nama zvučalo nerealno, on je rekao da je to moguće da se desi i da će se za to ova stranka zalagati.

Stranka pravde i pomirenja već u subotu zakazala je ovakav skup sa mještanima naselja Šutenovac, Ćeremidžinica, Gazilar, Trnava, Svojbor , Pašinog Gumna i Banje u hotelu Atlas sa početkom od 19:30h. 


Emir T.
020media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *