Ljajić: Nazivaju nas četnicima jer podržavamo SNS, a hoće da prisustvuju skupu (Video)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je Novi Pazar u okviru političke predizborne kampanje za parlamentarne i predsjedničke izbore. Skup je održan u Dvorani hale Pendik zajedno sa SDP strankom koja je koalicioni partner SNS-a na predstojećim izborima.

Pred punom Dvoranom hale Pendik prvi se građanima obratio predsjednik SDPS-a Rasim Ljajić, koji je naveo razloge zbog čega na predstojećim izborima njegova stranka će i ovog puta podržati listu SNS-a. On se takođe obratio protivničkim kandidatima druge političke opcije koja je zahtjevala da prisustvuje ovom skupu, rekavši da su ih isti ti nazivali četnicima jer podržavaju listu Aleksandra Vučića, a da sada žele da prisustvuju ovom skupu.

Za koga da glasamo? Evo recite mi za koga da glasamo? Oni hoće da sede na tribine i to na vrhu tribina i da gledaju šta se dešava…Pa znate li kada ćete vi da date gol? Nikada…zato što ne učestvujete na utakmici, ne igrate utakmicu, ne šutirate loptu, gledate sa strane i kritikujete. Ne, mi hoćemo da igramo i kažemo “Vučić je naš predsjednički kandidat”.

I to nam govore oni koji su 2008. godine po džamijama pričali da nije musliman onaj koji ne glasa za Velju Ilića tadašnjeg predsjedničkog kandidata. Nijednu riječ mi tada nismo rekli, Vaše je pravo da podržite bilo koga, a sada oni vode besramnu kampanju nazivajući nas četnicima, zato što smo rekli vrlo jasno da je ovo naša lista. Rekao je Ljajić.

Podsjećamo, SDA Sandžaka je na svom zvaničnom sajtu objavila da stranka prati predizborne kampanje svih političkih opcija u Sandžaku i samim time zatražila 7 mjesta za sjedenje za toliki broj članova koji bi prisustvovao skupu.

Nosilac liste “zajedno možemo sve” Aleksandar Vučić obratio se pred punom Dvoranom hale Pendik građanima Novog Pazara, gdje je obećao da će ukoliko ova lista pobjedi na izborima država nastaviti sa ulaganjem u projekte ključnim za razvoj ovog regiona.

On je najavio i izgradnju novog autoputa Novi Pazar – Sarajevo kako bi se građani ovog područja lakše povezali sa Bosnom i Hercegovinom i da je ova stranka za cilj oduvjek imala ne samo da se sačuva mir i stabilnost već da se izgradi i dobar međuljudski odnos između Srba i Bošnjaka.

SNS će svoju kampanju nakon posjete Novom Pazaru u toku dana nastaviti u Raški.


Emir Tutić
020 media