Zvaničnici čestitali Ramazanski bajram

Predsednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, ministri u Vladi Srbije,  čestitali su predstojeći Ramazanski bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predstojeći praznik uz želju za složnim djelovanjem i jačanjem međuvjerske tolerancije.

“Uz najiskrenije želje da radost velikog praznika bude nadahnuće za složno delovanje na jačanju tolerancije i dalje snaženje skladnih medjuverskih odnosa, svim islamskim vernicima od srca čestitam Ramazanski bajram“, poručio je Vučić.

Premijerka Ana Brnabić takođe je čestitala predstojeći bajram uz želje da sačuvamo međuljudske odnose i tako pošaljemo snažnu poruku lepote različitosti i dobrih komšijskih odnosa.

„Duhovne vrednosti inspirišu međuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva“, navodi se u čestitki premijerke.

Gradonačelnik Novog Pazara poželeo je vernicima da predstojeći Bajram provedu u duhovnom miru, porodičnoj sreći i zadovoljstvu.

“Praznici nas podsećaju na radost okupljanja i darivanja. Neka vam ovaj Bajram ojača istinske vrednosti porodičnog okupljanja, međusobnog poštovanja i razumevanja”, poručio je Biševac.

Čestitke povodom predstojećeg Ramazanskog bajrama su uputili i patrijarh SPC Porfirije, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić,  ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić,ministarka pravde Maja Popović i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković.


020media