Mešihat IZuS: Navodi iz Kurira zlonamjerni i lažni

Saopćenjem za javnost Mešihat Islamske zajednice u Srbiji na čelu sa muftijom Mevludom ef. Dudićem, osudio je tekst koji se pojavio u Kuriru o navodnom ,,dolasku treće žene” rahmetli muftije Muamera Zukorlića u prostorije Mešihata nazvavši ga zlonamjernim i lažnim.

Mešihat Islamske zajednice obavještava javnost da su navodi o dolasku ženske osobe u prostorije Mešihata sa dokumentom koji potvrđuje šeriatski brak i zahtjevom za nasljedstvo lažni i zlonamjerni, sa jasnim ciljem diskreditacije rahmetli muftije akademika Muamera Zukorlića. 

Mešihat Islamske zajednice poziva medije i nadležne državne organe da zaustave prljave napade na velikana bošnjačkog naroda, koji je nemjerljivo doprinio poboljšanju odnosa između Bošnjaka i Srba, te vraćanju narušenog povjerenja pripadnika islama u Srbiji u državu i najviše državne organe.

(Mešihat IZuS)

Oni dalje u svom saopćenju navode da su spomenuti naslovi i tekstovi iz ovog lista negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića.

Naslovi poput spomenutog i negativna kampanja na lik i djelo rahmetli muftije Muamera Zukorlića, umjesto kretanja naprijed i prosperitetne budućnosti, vraćaju nas unazad i prijete da trajno ugroze ostvarene rezultate. Stoji u daljem saopćenju Mešihata IZuS.


Emir Tutić

020 media