Deseti “Čiker mtb maraton” okupio bicikliste iz cijele Srbije i regiona

Deseti po redu “Čiker mtb maraton” posjetio je ove godine Novi Pazar I time okupio mnoge bicikliste iz raznih gradova Srbije i regiona.


Direktor Turističke organizacije Sandžaka Haris Gegić kaže da je zadovoljan organizacijom i da će učesnici ovog maratona moći da posjete mnoge znamjenitosti Sandžaka.

Ovo je treća godina po redu da Grad Novi Pazar u saradnji sa Turističkom organizacijom Sandžaka podržava ovaj maraton. Cilj maratona je da se promoviše zdrav način života, biciklizam I turističke atrakcije I destinacije koje Sandžak ima da ponudi. (Haris Gegić)

Organizator i predsjednik “Čiker mtb maratona” iz Kraljeva Rade Golubović, kaže da je zadovoljan jako velikim interesovanjem biciklista iz cijele Srbije i regiona.

Imamo oko 120 prijavljenih učesnika iz cijele Srbije i regiona. Imamo jednog učesnika iz Izraela, jednog iz Amerike iz Njemačke, Švajcarske, Slovenije, Austrije kao i učesnike iz zemalja našeg regiona.Ovaj maraton pored sportskog karaktera ima i tu turističku crtu, promoviše turističke potencijale države odnosno općina kroz koje se prolazi. (Rade Golubović)

U okviru ovog maratona programom je predvidjeno da učesnici pored Novog Pazara posjete  Rogoznu, obićiće kulturno-historijske spomenike ,Godovsku pećinu u Tutinu, općinu Rožaje I planinu Hajlu.


Emir Tutić / 020media