Počelo testiranje kanditata za instruktore u popisu stanovništva

Testiranje kandidata za instruktore počelo je 12. jula i trajaće do 15. jula ove godine. Od ukupnih 115 kandidata 61. je prošlo sljedeći krug gdje slijedi dalje testiranje kandidata.

Za potrebe predstojećeg popisa stanovništva koji će biti realizovan u oktobru ove godine, 24. juna  je, prema zakonskim odredbama i uputstvima republičkog Zavoda za statistiku,  raspisan konkurs za instruktore u popisu. Pravo da se prijave imali su i građani Novog Pazara.

Zastava Grada Novog Pazara / Foto: Emir Tutić

“Građani su se mogli prijaviti do 3. jula. Formirana je rang lista od oko 120 prijavljenih kandidata jer je za potrebe popisa potrebno zaposliti njih 30. Od ukupnog broja prijavljenih kandidata, u narednu fazu je prošla 61 osoba. Testiranje kandidata počelo je danas, a trajaće do petka, tako da će 30 koji polože pohađati petodnevnu obuku za instruktore. Sve ide po planu, zadovoljni smo pristupom kandidata i nadamo se da će završetak popisa potvrditi da su obaveze povjerene pravim kandidatima“, (Džemil Divanefendić, predsjednik Popisne komisije Grada Novog Pazara)

Novi Pazar / Foto: Emir Tutić

Republički zavod za statistiku je ranije uputio javni poziv svim zainteresiranim kandidatima da se u periodu od 24. juna (od 9.00 sati) do 3. jula 2022. (do 20:00 sati) prijave za posao instruktora za potrebe provođenja Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine.


Emir Tutić / 020media