Kriptovalute, treba li investirati i koje kriptovalute će biti popularne u 2023. godini (Video)

Ulaganje u kriptovalute je rizik koji vam može donijeti veliki profit ali i gubitak. Da biste poznavali kripto tržište, morate prije svega biti dobro informisani, obratiti pažnju na proučavanje tržišta ako je potrebno godinu dana ili više kako bi ste bezbedno investirali, tvrdi naš sagovornik stručnjak za kriptovalute i IT inženjer Mirko Jovović.

Mirko kaže da će tržište kriptovaluta 2023. godine zavisiti od globalnog tržišta i aktuelnih dešavanja poput rata u Ukrajini. On kaže da je trenutna situacija pokazala da kripto berze mogu da sarađuju sa drugim berzama, što je na neki način dalo značaj kriptovalutama.

Mirko smatra da u moru kripto valuta gdje svakodnevno se pojavljuje neka nova valuta, niko ne može predvidjeti koja će valuta biti u usponu 2023. godine, ali da je uvijek sigurno ulagati u najpoznatije i najpouzdanije koje su se pokazale do sada, pa vjeruje da će Cardano u narednoj godini doživjeti “bum”.

Trenutna situacija je pokazala kako su tržišta povezana, kako su kripto berze povezane sa drugim berzama, situacija teče od jedne do druge i obrnuto. Tako da će oporavak ekonomije i stabilizacija u svijetu uticati i na mogućnosti ulaganja, da li će ići na dole ili na gore, mislim da je teško bilo kome bilo šta prognozirati. Koje bi kriptovalute doživjele porast, kada govorimo o ovom povećanju svi gledamo cijenu, po mom mišljenju to bi bio Cardano .Svaki dan izlazi na desetine novih kriptovaluta, oko 95% ako ne i više, su nepoznate valute, tih 5% je zapravo onih 15 valuta koje vam mogu donijeti neki profit u budućnosti u koje biste trebali uložiti, prije svega mislim na Bitcoin, Etherium , Cardano , Solana, Bitcoin cash i slične.

On kaže da će u budućnosti kriptovalute svakako imati veliku ulogu u svakodnevnom životu, ali nažalost, trenutno zemlje regiona nisu u mogućnosti da praktikuju trenutni trend vezan za ovo tržište.


Emir Tutić / 020media