Ambasador Slovenije posjetio Novi Pazar

Ambasador Slovenije Damjan Bergant posjetio je danas Novi Pazar kako bi se upoznao sa ekonomskom situacijom i problemima ovog grada.

On je u razgovoru sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem upoznat o mogućnostima međusobne saradnje između Slovenije i Novog Pazara, kao i projektima koji bi doprineli razvoju grada.

“Slovenija često investira u Srbiju i te su razmene negde oko 2 milijarde, ovde ima oko 1500 preduzeća iz Slovenije i zapošljavamo oko 25 000 ljudi i moglo bi da se desi da u budućnosti jedna od investicija bude u ovom području, a ako ne u vidu investicija onda možda i neka mogućnost za razvojnu saradnju”, rekao je Bergant.

On je dodao da mu je gradonačelnik Biševac objasnio kako na ekonomskom polju grad ide u dobrom pravcu što mu je veoma drago i da postoji mogućnost za investiranje u ovaj region.

Na sastanku je razmatrano da dođe do bratimljenja dva grada, Novog Pazara i nekog od gradova Slovenije kako bi to predstavljalo prvi korak u naporima da dođe do neke dalje i duže saradnje sa Slovenijom.

Biševac kaže da je zadovoljan sastankom i da se nada da će u budućnosti doći do neke ozbiljnije saradnje sa Slovenijom.