Nestašica “Ad Blue” tečnosti za dizel motore

Veliki udarac za Evropsku ekonomiju biće nestašica “Ad Blue” tečnosti za dizel motore, koje je u prodaji sve manje zbog energetske krize.

Postoje tri velika proizvođača “Ad Blue” tečnosti: Duslo, Yara i SKW Piesteritz. Sva tri proizvođača su donela odluku da privremeno obustave svoju delatnost još krajem prošle godine, usljed krize koja je nastala kao posljedica COVID19 pandemije. 

Najveću štetu pretrpeće evropski transport, posebno Njemačka koja se puno oslanja na ovu tehnologiju i veliki broj putničkih automobila na dizel pogon. Potrošnja “Ad Blue” za kamione na nemačkim putevima je oko 5.000.000 litara dnevno, a najveći proizvođač ove tečnosti u Njemačkoj, SKW Piesteritz, je potpuno zaustavio svoju proizvodnju krajem avgusta 2022. zbog visokih cijena gasa.

Trenutno se traga za mogućim alternativama ovoj tečnosti i prevazilaženju problema koji će sasvim izvesno nastati.

  • Šta je “Ad Blue”?

“Ad Blue” je tečnost koju koriste moderni dizel motori (Euro 5 i Euro 6 vozila, kao i kamioni od 2008.godine) kako bi se smanjila emisija azotnih oksida tih dizel motora. Smješten je u posebnom rezervoaru i dozira se nezavisno od dizel goriva (dakle nije riječ o aditivu, kako mnogi (ne)svjesno kažu i pogriješe). Automobili mogu da rade i bez ove tečnosti, međutim mnogi proizvođači su programirali rad nekih modela tako da automobil uopće neće da startuje ako je rezervoar za Ad Blue prazan. 

Ovaj aditiv je potreban, posebno za kamione i autobuse, kako bi se postigla usklađenost sa propisima o izduvnim gasovima. 

Da li će se pronaći neko rješenje za ovaj veliki problem, ostaje nam da se nadamo i želimo da to što prije vidimo u narednom periodu.