U Novom Pazaru odigrana predstava UREDNIK ,drama o posledicama manipulacije informacijama

Predstava “UREDNIK”, drama koja govori o posledicama manipulacije informacijama u medijima, odigrana je pred Novopazarskom publikom.

Ova drama govori o izazovima na koje nailazi jedna televizijska redakcija i na koje načine se nosi sa time kakve će informacije prenositi javnosti.

Svaka uloga predstavlja jednog pojedinca koji obavlja jednu od funkcija u redakciji. Novinari, snimatelji, montažeri, realizator, direktor i urednik koji radi u toj redakciji, svi oni imaju različite životne probleme.


Foto slajder/ Foto: Semir T.

WhatsAppImage2022-10-10at2210443
WhatsAppImage2022-10-10at2210442
WhatsAppImage2022-10-10at2210444
WhatsAppImage2022-10-10at2210445
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Njihova sudbina je u rukama njihovih poslodavaca tako što moraju da biraju put kojim će ići kada je informisanje građana u pitanju.

Put objektivnog i istinitog novinarstva koji je trnovit i težak i put onog suprotnog koji se bavi širenjem dezinformacija, lažnih vijesti u korist finansijera i države koja sve to drži pod kontrolom na koji način će građani biti informisani.

Predstava je u jednom smislu i odluka koju novinari tokom svoje karijere donose, da li žele raditi u korist građana ili u korist novca.

Ona pokazuje na koji način lažne informacije dolaze do gledaoca ili čitaoca portala i medija i da li je za njih bitna reputacija ili materijalna sigurnost.

U predstavi su igrali: Jelena Rakočević, Vladan Slavković, Tanja Petrović Živković, Darko Ivić, Miloš Lazarov, Mirjana Željković, Marko Panajotović, Maja Šuša.
Režiser predstave: Vojkan Arsić