Počela treća škola političkog i izbornog sistema

U Novom Pazaru je danas počela trodnevna, treća po redu škola političkog i izbornog sistema koja za cilj ima da učesnicima pruži inovativna teorijska i praktična znanja u oblasti izbornog sistema i političkog organizovanja i decentralizacije, 

Organizatori ove škole su Nacionalna koalicija za decentralizaciju iz Niša i Urban In iz Novog Pazara. 

Prvog dana prezentovano je 6 kratkih filmova kao modul na osnovu kojeg su predstavljeni načini kojim se služe političke strukture koje utiču na birače prilikom krađe izbora u Srbiji. 

Tom prilikom učesnici su mogli da razgovaraju na osnovu prikazanog prvog modula predavanja koje je održao Danijel Dašić iz NKD.

Utvrđeno je da na osnovu prikazanih filmova, ovakve stvari danas ne treba prihvatiti kao normalnu pojavu. 

Drugi dan učesnicima će biti predstavljena tri dodatna modula predavanja koja će održati Boban Stojanović, Aleksandar Novaković i Milan Jovanović a na osnovu kojih će učesnici imati priliku da diskutuju na teme, daju svoje primedbe i sugestije. 

Treći, finalni dan predviđen je za peti modul o organizacionim modelima protiv suše dobrih ideja u prevaziđenim političkim organizacijama, a predavanje će održati Stevan Majstorović. 

Učesnici će na kraju svih predavanja moći da otvore debatu o izborima, političkom okruženju i izazovima pri sprovođenju izbora.