Popisano oko 80.000 stanovnika, apel ukoliko niste popisani da pozovite ovaj broj

Predsjednik Popisne komisije Džemil Divanefendić izjavio je danas na press konferenciji da je do sada popisano preko 80.000 stanovnika i oko 24.000 domaćinstava, a da građani koji do sada nisu popisani ili nisu bili kod kuće, obavezno se jave na broj telefona 064/862-7414 i tako doprinesu uspješnoj realizaciji popisa.

Prema riječima predsjednika Popisne komisije, na terenu je trenutno 156 popisivača koje kontroliše 25 instruktora i da do sada nije bilo problema na terenu.

“Do sada nije bilo nikakvih problema što se popisa tiče, građani su na pojedinim mjestima izražavali samo neku nedoumicu i sumnju i nije bilo bojkota popisa, a to govori činjenica da nismo imali do sada potrebu da se obratimo ni Ministarstvu unutrašnjih poslova niti Republičkom zavodu za statistiku.” rekao je Divanefendić.

Na audio snimku možete čuti cijelu izjavu 

Divanefendić kaže da do sada šta je uočeno na terenu jeste to da dosta građana nije popisano jer nisu bili kod kuće iz nekih svojih privatnih razloga i da treba da iskoriste priliku da pozovu call centar kako bi se dogovorili sa popisivačima o terminu kada su slobodni.

Također, građani koji nisu u Srbiji ili su na privremenom radu u inostranstvu trebaju da se odazovu popisu stanovništva.

Apelujemo na građane koji do sada nisu iskoristili priliku da budu popisani pozovu broj  064/862-7414 i zakažu odgovarajući termin sa popisivačima.