Tekla krv kroz Jošanicu dok je direktor ‘Srbijavode’ predstavljao projekat ukorićenja rijeka – I dalje bez rješenja o zagađenim rijekama

Projekat ukorićenja rijeka u Novom Pazaru predviđen je da se realizuje u naredne tri godine, rekao je direktor “Srbijavode” Goran Puzović. On je sa svojim saradnicima obišao ušće rijeke Jošanice i Trnavice koje je u tom momentu bilo jako zagađeno, pa je tako i posvjedočio glavnom problemu u ovom gradu za koji i dalje država i nadlježne institucije nemaju riješenje.

Puzović je najavio da će tender za izgradnju ukorićenja rijeka u Novom Pazaru biti raspisan u decembru, a da se nada završetku tendera do kraja marta naredne godine, kada bi trebala početi i realizacija projekta.  

Projektom je predviđeno da se obuhvati izgradnja ukorićenja preko 2500 metara rijeke Raške, 1000 metara rijeke Jošanice i oko 3,5 kilometra ukorićenja rijeke Trnavice, rekao je Puzović u izjavi za medije.

Direktor Srbijavode je rekao da se Novi Pazar smatra jednim od sigurnijih gradova za život, međutim “Da li je to tako?”, ubrzo je mogao i sam da se uvjeri. Dok je davao izjavu za medije odmah pored u rijeku Jošanicu je protekla krv iz lokalnih klanica što su naše kamere zabilježile.

Puzović je na pitanje novinara : “Šta je “Srbijavode” uradila po pitanju zagađenja rijeka u Novom Pazaru?”, rekao da je to dugoročan problem a da samo zajedničkom akcijom Grada i državnih institucija mogu se postići rezultati i da se treba poraditi na sviješću građana da ne zagađuju svoje rijeke.