Bokserski klub “Dandi” stvara najbolje borce bez znatne finansijske podrške Grada i Države (Video)

Bokserski klub Dandi je za samo par godina postojanja stvorio nekoliko šampiona države u boksu među kojima je i reprezentativac Srbije Džejlan Toskić.

Iz ovog bokserskog kluba kažu da treniraju iz ljubavi i da dosta doprinose sportu za ovaj grad ali da im je podrška Grada i Države minimalna i da njihovi borci koji su prvaci države nemaju čak ni stipendije.

Džejlan Toskić je samo jedan od šampiona koji su potekli iz ovog kluba, on kaže da voli ovaj sport i da mu je čast da se bori za svoju državu Srbiju ali da bi mu stipendija i podrška klubu i ostalim borcima jako značila jer “bk Dandi” to zaslužuje.

On kaže da su treninzi za šampionski meč teški a da za sav svoj uspjeh zaslužan je upravo “Bk Dandi” i treneri Salih Đerlek i Nesko Mujdragić, koji besprekorno daju svu podršku i pažnju svojim borcima.

Toskić je jedan od učesnika turnira Zlatna rukavica i predstavljaće reprezentaciju Srbije na narednom Internacionalnom turniru koji će se održati u Novom Pazaru početkom decembra ove godine.

Direktor “bk Dandi” Nijazija Nesko Mujdragić, kaže da je podrška klubu nedovoljna a da su troškovi ogromni. On kaže da su njegovi borci često izloženi trošku a da i pored najboljih vidljivih rezultata koje klub ostvaruje, Grad i Država ne pružaju znatno veću finansijsku podršku ovom klubu kao što to pružaju drugim klubovima koji nemaju rezultate kao oni.

Bk Dandi je drugi najbolji bokserski klub u zemlji iznad nas je samo Sombor, mi smo drugi. Nama je Borovčanin obećavao da će biti nagrađivanja u zavisnosti prema rezultatima koje klubovi postižu, međutim od toga nema ništa, rekao je Mujdragić.

Mujdragić kaže, da smatra da je najbitnije da se omladina skloni sa ulice i da počne da se bavi sportom a da bi došao do cilja i postao šampion morate imate povjerenje te mlade osobe.

Salih Đerlek zvani Car, trener “bk Dandi” je višestruki šampion Jugoslavije u boksu, svoje znanje u boksu nakon bokserske karijere je nastavio da prenosi na mlade i stvorio je mnoge šampione u ovoj borilačkoj vještini.

“Što se boksa tiče, već 43 godine sam u tom sportu, svo svoje znanje koje imam uvijek se trudim  da prenesem na mlade što, čini mi se, dosta uspevam jer to pokazuju rezultati koje imam.”

Đerlek je stvarao i nastavio sa Dandijem da stvara šampione, pored Dženisa Vanića ,Džejlana Toskića, Nermina Mujdragića i Zejda Gicića koje danas trenira u Dandiju, Đerlek kaže da je zaslužan i za uspjehe nekih od najzvučnijih imena iz ovog grada u boksu koje je trenirao a to su Ernad Ličina, Šerif Gurdijeljac, Dževad Ibrović, Selver Lekpek i drugi.

On je takođe vodio i omladinsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore u vrijeme kada je olimpijski pobjednik Slobodan Kačar bio predsjednik Bokserskog saveza Srbije i Crne Gore gdje je ostvario izuzetno dobre rezultate i dobio mnoge nagrade za najboljeg trenera.

Svojim učenicima poručuje da ako žele da postanu šampioni moraju da vole ovaj sport i da stalno treniraju i shvate boks ozbiljno kako bi došli do cilja.

Iz “bk Dandi” kažu da se najviše zalažu za to da djeca pored boksa ostvaruju i dobre rezultate u školi jer kako kažu, u ovom klubu ne stvaraju se samo bokseri, već se stvaraju ljudi.