Krivične prijave protiv zagađivača rijeka

Policijska uprava Novi Pazar podneće krivične prijave po nalogu nadlježnog tužioca protiv zagađivača rijeka, vlasnika tekstilnih preduzeća koji se sumnjiče da su zagadili rijeku Rašku, saopštila je Policijska uprava.

Firme koje su zagadile rijeku se sumnjiče da su se priključili na kanalizacioni sistem bez odobrenja nadlježnih organa i tako zagadili rijeku, a prema riječima PUNP radi se o firmama za preradu teksasa.

Zbog puštanja hemikalija niz tok rijeke građani su ovih dana primjetili da je rijeka bila plave boje što i nije tako rijetka situacija obzirom da je Raška često zagađena i obojena raznim bojama i pod uticajem raznih hemikalija.

U skorije vrijeme su kažnjavane kompanija “Ukras” iz Novog Pazara sa 80.000 dinara zbog zagađivanja rijeke a podnete su i krivične prijave protiv vd direktora “Gradske toplane” Nemanje Mančića i tehničkog direktora ovog preduzeća Suada Suljkovića, zbog slučaja izlivanja mazuta koji je ljetos uznemirio građane Novog Pazara što je predstavljalo “kap koja je prelila čašu”, a povodom kojeg su građani organizovali ekološke proteste u ovom gradu.