Sve veća zainteresovanost mladih za IT industriju

Mladi su veoma zainteresovani za IT industriju ali takođe da bi došli do uspjeha put ni malo nije lak, tvrdi Džemil Dupljak software developer iz Novog Pazara.

Ovaj mladi Novopazarac po zanimanju je IT inžinjer i radi za Američku firmu. On kaže da je posao IT inžinjera jako zanimljiv a prilika da isti može raditi od kuće u svom gradu bez putovanja u stranu zemlju predstavlja i te kako olakšavajuću okolnost koja je važan deo njegovog života.

Džemil tvrdi, da je na taj način više produktivan i da ne mora da brine o drugim stvarima kao što su odlazak na posao, gužve u saobraćaju ili odlazak u stranu zemlju i adaptiranje u društvu i da sve što je njemu potrebno jeste njegov kompijuter i dobra konekcija.

On smatra da mnogi mladi ljudi koji žele da budu uspješni u ovom poslu moraju mnogo da uče. U periodu kada je smatrao da sve zna, Džemil kaže da je tek tada otkrio da uvijek ima prostora da nauči nove stvari.

O svom iskustvu i karijeri govorio je u emisiji ITtalk sa profesorom Šemsudinom Plojovićem iz Centra NIT, koju možete pogledati na našem Youtube i Rumble kanalu.

https://www.youtube.com/watch?v=Oc5NRP-FIeA