Moja IT priča sa Farisom Mecinovićem (Video)

Mladi software developer iz Novog Pazara Faris Mecinović, deo je tima software inžinjera u Centru NIT već 3 godine, a za njegov karijerni put u programiranju direktno je uticao njegov otac koji je po profesiji master inžinjer informatike.

Faris je odmah privukao pažnju kompanijama svojim visokim sposobnostima za usvajanjem vještina u novim tehnologijama, što je dovelo do brzog  pronalska posla u stranim kompanijama.

On je brzo napredovao u svojoj karijeri,a kroz obuke i razvoj u Centru NIT postao je jedan od najtraženijih developera u gradu. Njegove izuzetne vještine i predanost poslu su ga odlično opremile za rad na projektima za strano tržište, gde je uspješno sarađivao sa timovima iz cijelog svijeta.

Unutar Centra NIT, Faris je poznat po svojoj sposobnosti da brzo razume zahtjeve klijenata i da ih implementira u kvalitetan software za programiranje, a prvi projekat koji je radio za stranog klijenta dobio je investicije u vrijednosti od 1.400.000 dolara .

Njegova stručnost i odgovornost su mu donijele pohvale od kolega i menadžera, a ozbiljnost i posvijećenost poslu ozbiljan karijerni put jednog mladog software developera.

Mecinović je danas jedan od glavnih predavača u Centru NIT i ne ustručava se da svoje znanje prenese na mlađe generacije software inžinjera.

U slobodno vreme, Faris voli da se bavi sportom a posebno boksom, njegovi najveći interesi su nove tehnologije i programiranje. On kaže da je uvijek spreman da se upozna sa novim alatima i tehnologijama i da ih primjeni u svom poslu, što ga čini ne samo stručnjakom, već i pravim liderom u svojoj oblasti.