Humanitarna utakmica posvijećena djeci bez roditelja, KK Novi Pazar – KK Stari Ras

Seniorski tim KK Novi Pazar, odigraće utakmicu 11. kola 2. regionalne lige Zapad, sa rivalom iz ovog grada ekipom KK Stari Ras, danas u 16 časova u dvorani “Doguš” u Novom Pazaru.

Ova utakmica pored rivalstva između ova dva kluba ima i važniju svrhu – prikupljat će se novac za djecu bez roditelja, a publika će imati i šansu da osvoji neke od vrijednih nagrada.

Član stručnog štaba KK Novi Pazar Tarik Demić, kaže da je utakmica od znatnog značaja za klub i igrače i da im je potrebna podrška publike, jer pored rivalstva i ambijenta u kojoj će ljubitelji košarke moći da uživaju, ovaj meč ima posebnu svrhu, a to je da se ukaže pažnja i briga za djecu bez roditelja.

Koristim priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju i da isprati derbi dva gradska rivala, ali i dve najmladje ekipe u seniorskom rangu ovog takmicenja. Očekuje nas atraktivna košarka, a pored toga utakmica ima i humanitarni karakter, tako da se nadam da će ljudi prepoznati i podržati ideju doniranja novca deci bez roditeljskog staranja. (Tarik Demić)

KK Novi Pazar je trenutno 3. na tabeli a odmah iza njih na 4. mjestu nalazi se KK Stari Ras.

Sav novac prikupljen na utakmici biće doniran Sandžačkim jetimima. Tokom utakmice biće održano i takmičenje u šutiranju trojki, gdje će nasumično izabrani posjetioci moći da osvoje vrijedne nagrade, ulaz je slobodan.