SSP Novi Pazar: Šta je s novcem koji je namenjen prevenciji od poplava?

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Pazar, oglasio se po pitanju aktuelnih događaja i problemima sa kojima se građani često susreću i poplavama koje su ih zadesile, a za koje direktno smatraju da je odgovorna državna vlast, jer nije uspjela riješiti probleme ukorićenja rijeka za koji su dobili novac.

Građani Novog Pazara se iznova suočavaju sa istim izazovima nekoliko godina unazad. Pored neregulisanog saobraćaja, zagađenog vazduha i drugih problema, u poslednje vreme najveći izazov jesu poplave koje su odnele dva ljudska života i nanele značajnu materijalnu štetu pojedinim domaćinstvima. Građani Novog Pazara su svedoci o tome da se svake godine dešava izlivanje reka Raške, Jošanice, Trnavice i Deževske i da im to donosi velike probleme, među kojima je i nestašica vode.

Apelujemo da se u najkraćem vremenskom periodu angažuju stručna lica koja će se baviti detaljnom izradom plana o regulisanju i uređenju rečnih korita kako se ubuduće ne bi dešavalo izlivanje reka i u vezi sa tim materijalna šteta i opasnost po život građana. Potrebno je izdvojiti više novca iz budžeta da se ovaj problem reši. Takođe, potrebno je da pojedina javna preduzeća, poput preduzeća „Srbijavode“ preduzmu sve neophodne mere; Stoji u saopštenju potpisanom od strane Nedžata Zaferija predsjednika IO GrO SSP-a.