Jusufović: Performans opozicije doživjeo debakl (Video)

Član predsjedništva Sandžačke demokratske partije Mirsad Jusufović ocijenio je današnju sjednicu Skupštine kao politički performans opozicije koji je doživjeo debakl.

Jusufović je rekao da prazna skupštinska sala najbolje pokazuje stanje u kakvom se nalazi opozicija i da za održavanje skupštine treba imati većinu koju prema njegovim riječima opozicija “nikada neće imati” rekao je Jusufović.

Na naše pitanje kako komentariše izjave opozicije da vlast bježi od odgovornosti samim tim da se nisu pojavili na sjednici, Jusufović je rekao da vlast ne bježi od odgovornosti i da su zapravo odgovorna vlast ali da nije bilo moguće podnijeti izvještaje dok se još prikupljaju informacije sa terena o šteti.

“Mi smo odgovorna vlast, ne bježimo od odgovornosti, mi želimo da se sjednica održi, da se podnesu izvještaji, ali to nije moglo da se uradi dok se još utvrđuje šteta, a mašine su na terenu. Molili smo ih da sjednicu održimo u redovnom terminu, ali su oni želeli političke poene, da naprave performans, ali se on završio neuspješno”, izjavio je Jusufović.

O datumu održavanja naredne sjednice Skupštine grada Jusufović kaže, da je krajnji rok do  održavanja naredne sjednice 3 mjeseca od posljednje sjednice, ali da smatra da će ona biti održana mnogo prije, onog momenta kada ekipe sa terena budu procijenile materijalnu štetu nakon poplava.

POVEZANE VIJESTI


Skupština bez kvoruma, odbornici SDP-a i SNS-a se nisu pojavili na sjednici