Svetionik: Prikupljeno skoro 40.000 evra za pomoć Turskoj i Siriji 

Humanitarna organizacija Svetionik zajedno sa Srpskim filantropskim forumom pokrenuli su akciju pomoći narodu Turske i Sirije koji su pretrpeli veliku štetu tokom zemljotresa u ove dvije države. Tim povodom kako kažu iz Svetionika, prikupljeno je oko 40.000 evra pomoći koje će biti donirane narodu Turske i Sirije.

Najveću donaciju je obezbjedila organizacija “Eliksir Fondacija” koja je donirala 30.000 evra pomoći.

Oko 120 pojedinaca i kompanija je doniralo ostalih 10.000 evra a sredstva će biti iskorišćena za obezbjeđivanje hrane, vode, lekova, kao i skloništa i privremenog smještaja, a posebno za podršku najmlađima i najugroženijima, kažu iz Svetionika.

Ovim povodom iz ove organizacije su pozvali sve građane da se uključe i pomognu narodu Turske i Sirije kojima je pomoć i te kako potrebna a novac koji je namjenjen za ovu akciju možete uplatiti preko računa Srpskog filantropskog foruma 340-11016593-88 ili putem platforme za zajednično finansiranje Donacije.rs

Inače, Privredna komora Srbije je pozvala kompanije da se uključe u ovu humanitarnu akciju, kao što je i prije dvije godine kada su prikupljana sredstva za zemljotres u Hrvatskoj, a potom i za pomoć narodu Ukrajine.