Novi Pazar, Türkiye ve Suriye’ye yardıma hazır – Novi Pazar spreman da pomogne Turskoj i Siriji

Novi Pazar halkı, Suriye ve Türkiye’de depremin yarattığı zarar nedeniyle bu iki ülkenin halkına yardım etmek için masum bir şekilde cevap verdi.

Novi Pazar’dan Türkiye’ye 6 kamyon yola çıktı ve 3 kamyon daha bekleniyor.

Bu şehirdeki tüm insani yardım kuruluşları bu eylemde yer alıyor ve sadece bebeklere yönelik gıda ve hijyen ürünleri getirmeleri isteniyor.

“Çok sayıda giysi toplandı ve artık yardım toplama işlemlerini durdurduk çünkü depolama alanlarımız dolu.

Vatandaşlarımızdan daha fazla mal getirmemelerini isteğimizi belirtiyoruz. Sırbistan’daki Türk Büyükelçiliği’nin listeden sadece en iyi kalitedeki ve en gerekli ürünleri topluyoruz.

Toplanan yardımlar arasında kışlık giysiler, ayakkabılar, bebek ve yetişkin bezleri ve diğer yardım malzemeleri, ısıtıcılar ve ekipmanlar bulunuyor.

Bu eylem birkaç gündür devam ediyor ve Türkiye ve Suriye halkının hala harabe durumda olduğunu, yardıma muhtaç olduğunu, yiyecek, su ve evsiz olduğunu düşündüğümüzde çok zordur.” (Edin Kolašinac)

Novi Pazar halkı, Türkiye ve Suriye halkı için geçtiğimiz günlerde yaklaşık 50.000 avro yardım topladı ve yerel yönetim 20.000 avro daha yardım yardımı sunmak için karar verdi.

Bosanski prijevod:


Građani Novog Pazara masovno su se odazvali kako bi pomogli narodu Sirije i Turske koji su pretrpeli štetu zemljotresa koji je zadesio ove dvije zemlje.

Iz Novog Pazara put Turske krenulo je 6 kamiona i čeka se još tri kamiona.

Sve humanitarne organizacije iz ovog grada učestvuju u ovoj akciji i apeluje se da građani ne donose više garderobu za odrasle već samo hranu za bebe i higijenska sredstva.

“Veliki broj garderobe je prikupljen I obustavili smo dalje prikupljanje te vrste pomoći jer su nam puni kapaciteti I molimo građane da ne donose više garderobu. Prikupljamo samo ono što je kvalitetno I što smo dobili od ambasade Turske u Srbiji da je najpotrebnije. Među prikupljenim stvarima odvajamo zimsku garderobu , odjeću I obuću, pelene za bebe I odrasle I ostala pomagala, grijalice I generatore.

Već nekoliko dana traje ova akcija I mnogo nam je teško kada pomislimo da su ti ljudi I dalje pod ruševinama I da im treba pomoć, da nemaju hrane I vode kao ni svoj dom, da se nalaze u nekoj tami I da čekaju spasioce” (Edin Kolašinac)

Građani Novog Pazara su prethodnih dana sakupili oko 30.000e pomoći za narod Turske i Sirije a lokalna samouprava je donela odluku o doniranju još 20.000e humanitarne pomoći.