Mještanin Požežine tvrdi da mu je država oduzela 33 ara zemlje (Video)

Miroljub Mutavdžić iz sela Požežina tvrdi da mu je država oduzela 33 ara placa i da mu još nije nadoknađeno izuzeće zemljišta.

Mutavdžić je izjavio za naš portal da je izuzeće zatraženo povodom izgradnje kolektora a da on uopšte nije znao da mu je izuzeta zemlja.

On dodaje da nije mogao da se izbori za to zemljište jer mu je prećeno zatvorom.

“Nikakvu nadoknadu ja dobio nisam, kako da ne dopustim kad mi je prećeno da će da me zatvore” rekao je Mutavdžić.

Predstavnici Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru u razgovoru sa mještanima sela Požežina upoznali su se sa problemima sa kojima se svakodnevno susreću u ovom dijelu grada i izrazili želju da pomognu.

“Danas smo ovdje kako bi smo se odazvali mještanima Požežine i ukazali na probleme koje oni imaju i štetu koja je načinjena nakon poplava. Apelujemo i nadamo se da će nadlježni organi i institucije ubrzo pomoći ovom narodu i imati razumijevanja za njihove probleme.” (Benjamin Birđozlić – Predsjednik SSP-a)

Put koji vodi ka magistrali u potpunosti je uništen i neprohodan a iz ovog sela kažu da do sada ništa nije preduzeto kako bi se sanirala šteta.

“Obratili smo se Opštini po pitanju ovog problema, dolazio je RTS i snimao, govorili su nam sve biće , biće ali od toga očigledno nema ništa.”

Nakon poplava koje su zadesile Novi Pazar selu Poženina je naneta ogromna šteta, mještani tvrde da ih niko nije obišao a da su se obraćali i Gradu i medijima po ovom pitanju ali da za to niko nije imao sluha.