Birđozlić: Počasna građanka ministarka Vujović da riješi ekološke probleme u gradu

Predsjednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Novom Pazaru Benjamin Birđozlić, pozvao je Minsitarstvo za zaštitu životne sredine i “Srbijavode” na odgovornost i riješavanje ekoloških problema u gradu nakon poplava koje su zadesile ovaj grad.

Stranka slobode i pravde je obišla mještane sela Požežine koji su pretrpeli veliku štetu nakon poplava gdje su razgovarali sa mještanima ovog sela o problemima koje oni imaju.

U saopštenju za medije koje su poslali kažu da je ključna neodgovornost za rješavanje ovog problema odnos Javnog preduzeća „Srbijavode“ prema građanima i Ministarstva za zaštitu životne sredine, a čija je ministarka Irena Vujović proglašena počasnom građankom grada Novog Pazara.

“Našoj Stranci slobode i pravde su se stoga javili mještani Požežine, a prilikom današnje posjete kada smo otišli da se u sve ovo uverimo, kazali su nam da ih već dugo niko ne obilazi, problem se uvećava i prijeti ekocid, te u njihovo ime zahtjevamo od gradskih čelnika urgentno rješavanje ovog problema,” stoji u saopštenju stranke.

Image Slide 2
IMG_1084
DSC05643
DSC05639
DSC05636
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

U naselju Požežina je nakon poplava načinjena velika šteta, pored ogromne količine smeća koje je nanijeto na obali rijeke Raške, nabujala rijeka je tokom poplava izazvala i obrušavanje puta koji spaja selo sa izlazom prema magistrali.

POVEZANE VIJESTI