Mujdragić osvojio zlato u Banjaluci, još dvije medalje za pazarske boksere

Mladi talentovani bokser BK Dandi iz Novog Pazara, šampion Srbije u juniorskoj kategoriji i reprezentativac Srbije Nermin Mujdragić, osvojio je zlato na turniru Zlatne rukavice koja se održava u Banjaluci pobjedivši boksera Bk Novi Pazar Admira Kamešničanina u finalu turnira.

Mujdragić je jednoglasnom odlukom sudija došao do pobjede bodovanjem u zadatim udarcima a tokom meča pokazao je pravu požrtvovanost i umeće u ovom sportu.

Čestitke idu i Admiru Kamešničaninu koji je u Novi Pazar doneo srebrnu medalju sa turnira.

Oba borca pokazali su izvanredan talenat i predstavljaju svijetlu budućnost za Novi Pazar u ovom sportu. Na pripremama na Paliću treneri su imali samo riječi hvale za oba boksera.

Plavi ugao: Admir Kamešničanin , Crveni ugao: Nermin Mujdragić

foto: printscreen


JOŠ JEDNO ZLATO ZA NOVI PAZAR

U omladinskoj kategoriji još jedno zlato koje ide za Novi Pazar osvojio je Dženis Vanić bokser BK Novi Pazar, šampion Srbije i reprezentativac zemlje pobjedivši Kipranina Mahmud Karnabu jednoglasnom odlukom sudija.

Kipranin je u provm dijelu borbe bio bolji zadavši nekoliko tačnih udaraca Vaniću, ali mladi Novopazarac je uspio da se odupre i dođe do pobjede.

Dženis Vanić
Dženis Vanić,foto: printscreen 

Novi Pazar će definitivno zabilježiti ovu godinu sportskim uspjesima u boksu. Zlatna rukavica ove godine održava se u Bosni i Hercegovini tačnije u Banja Luci. Na ovom turniru u finalnoj noći učestvuje 44 boksera a odigrano je 22 meča od čega su 3 meča iz ženske kategorije.