Biševac po nalogu inspekcije smijenio Hasanovića i Kulundžića

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac,smijenio je pomoćnike, Nihada Hasanovića i Dejana Kulundžića, po nalogu Upravnog inspektorata Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, prenosi radio Sto plus.

Prema izvještaju inspekcije, utvrđeno je da su Hasanović i Kulundžić nezakonito postavljeni na pozicije pomoćnika gradonačelnika, prekršivši zakonske odredbe o zapošljavanju u jedinicama lokalne samouprave.

Biševac je odlučio da postupi u skladu sa zakonom i da prihvati prijedlog upravnog inspektora da se njih dvojica razriješe dužnosti pomoćnika ili da budu prebačeni na stalni rad u njegov kabinet do kraja njegovog mandata. Biševac je tom prilikom naglasio u izjavi za Danas da nema razloga za izbjegavanje primjene zakona i poštovanja njegovih odredbi.

Hasanović je bio pomoćnik gradonačelnika za infrastrukturu, poljoprivredu i vodoprivredu, dok je Kulundžić, koji je na čelu Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novom Pazaru, bio zadužen za prerađivačku industriju, trgovinu, građevinarstvo i saobraćaj.