Smanjene kazne za nepropisno parkiranje

Gradsko vijeće Novog Pazara donijelo je danas odluku o smanjenju kazne komunalne milicije za nepropisno parkiranje sa 25.000 na 5000 dinara.

Izmjenama i dopunama Odluke  o komunalnom uređenju grada Novog Pazara, kao i Odluke o javnim parkiralištima Komunalna milicija će od sada za nepropisno parkiranje kažnjavati u maksimalnoj novčanoj vrijednosti od 5000 dinara a građani koji izmire obaveze plaćanja kazne u roku od 8 dana umanjiće se iznos na 50%.
“Pored dijela koji se tiče novčanih kazni a koji je u nadlježnosti komunalne milicije i komunalne inspekcije, pomenutim izmenama  bliže je definisana obaveza investitora u postupku pribavljanja i postavljanja odgovarajućeg broja posuda za odlaganje komunalnog otpada. Na taj način želimo da pitanja rešimo u  interesu građana kao kranjih korisnika, a u skladu sa normama pozitivnog zakonodavstva“, pojasnio je rukovodilac Odeljenja za stambene, komunalne i poslove saobraćaja.
Gradsko vijeće usvojilo je i prijedlog odluke o inicijativi da se izviđački dom na Goliji vrati u vlasništvo Grada Novog Pazara a usvojen je i Nacrt rješenja o davanju u zakup Apotekarske ustanove čiji jezakupac Apotekarska ustanova DR „Max“, sa sjedištem u Beogradu.