Otac intubiran i bori se za život, majka u stabilnom stanju – Kvar na grejalici izazvao požar?

Otac preminule djece je teško povrijeđen sa opekotinama trećeg i četvrtog stepena, zbog udisanja dima intubiran je i hitno prebačen u Klinički centar Srbije dok je majka u stabilnom stanju zbrinuta u Opštoj bolnici Novi Pazar sa opekotinama drugog i trećeg stepena tvrde sa Odeljenja hirurgije u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim informacijama sa terena, za 020 media je rečeno da se sumnja da je uzrok požara grejalica koja je varničila tokom noći što je kasnije ujutru izazvalo požar.

Porodica se grejala na struju i sumnja se da je kvar na grejalici izazvao požar pa je nemarom izgorjelo nešto što je bačeno pored ili na nju što se ubrzo zapalilo, govore mještani koji od rano jutros se nalaze ispred zgrade.

Četvoro djece od kojih najstarije ima 5 godina  a najmlađe 6 mjeseci stradalo je na licu mjesta a ljekari na terenu su mogli da konstatuju samo smrt.

Prema izjavi za medije dežurnog hirurga Šefćeta Hajrovića, 3 djece je dovedeno u “ugljenisanom stanju” a četvrto djete je dobilo teške opekotine prilikom čega je pokušana reanimacija ali nažalost bezuspješno.


MINISTAR MOMIROVIĆ OTKAZAO POSJETU

Povodom tragedije koja se desila u Novom Pazaru u ranim jutarnjim satima, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović otkazao je posjetu ovom gradu koja je bila zakazana za  današnji dan 05.03.2023. godine.

U saopštenju Grada Novog Pazara stoji da je posjeta ministra Momirovića najavljena za 12 časova HITNO otkazana zbog tragedije koja se desila u ovom gradu u kojoj je 4 djece izgubilo život u požaru.


POVEZANE VIJESTI

U požaru u Novom Pazaru stradala djeca