Novopazarci priredili doček Elzanu Bibiću

Novopazarski atletičar i reprezentativac Srbije Elzan Bibić, dočekan je u svom gradu nakon osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

Bibić je u finalu u Istanbulu stazu dugačku 3.000 metara istrčao za 7:44,03 minuta i tako sebi obezbjedio bronzanu medalju na ovom prestižnom takmičenju.

Nešto bolji bili su Jakobu Ingebrigtsen iz Norveške koji je osvojio zlatnu medalju i Španac Adel Mećal koji je osvojio srebro.

Bibić je pred publikom koja ga je dočekala izrazio veliku zahvalnost za doček i izjavio da mu je ovo najdraža medalja jer je osvojena na jednom od najtežih takmičenja na svijetu.

“Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju i što se radujete mom uspjehu, to mi jako znači. Ovoga ničega ne bi bilo da nisam imao vašu podršku, podršku trenera i Grada. Ova medalja mi jako znači i moram da priznam da mi je omiljena medalja,” izjavio je Bibić.

Do finala Bibić je kroz kvalifikacionu grupu prethodno prešao stazu za 7:50,21 minuta što mu je obezbjedilo plasman u finalu na 3.000 metara.