Mujdragić: Neka vam trening bude svakodnevna obaveza i navika

Nermin Mujdragić (15) je šampion države i reprezentativac Srbije u boksu, kao mladi bokser velika je inspiracija ostaloj omladini u gradu koji žele da se bave ovom plemenitom borilačkom vještinom.

U bokserskom klubu Dandi zajedno sa svojim vršnjacima i trenerima svakodnevno trenira a želja mu je da kroz svoj rad i disciplinu motiviše druge borce da budu kao on.


Mujdragić je sin legendarnog šampiona Jugoslavije Nijazije Mujdragića koji ga je od malena učio ovom borilačkom vještinom i motivisao da postane najbolji.

Zajedno sa svojim trenerom Salihom Đerlekom i ostalim pomoćnim trenerima svakodnevno radi na novim tehnikama kako bi unaprijedio svoj stil borbe a povremeno podučava mlađe boksere o tome kako da postanu bolji u ovom sportu.

na slici: Nijazija Mujdragić, Nermin Mujdragić, Salih Đerlek

Đerlek za Nermina kaže da je jedan od najdisciplinovanijih boksera koje je trenirao. Njegov rad, trud, požrtvovanost i pristup ringu i borbama je na zavidnom nivou i kažu da od njega očekuju velike rezultate.

Nermin Mujdragić je na skorašnjem turniru “Zlatna rukavica” koji se održao u Banjaluci osvojio zlatnu medalju za reprezentaciju Srbije i tako još jednom dokazao zbog čega je najbolji.

On kaže da sva omladina treba da se bavi nekim sportom jer pored zdravog života, mladi sebi tako daju neku obavezu da treniraju i sklone lošeg društva, loših trendova i ulice.

image-slider-with-thumbnail1.jpeg
image-slider-with-thumbnail3.jpeg
image-slider-with-thumbnail4.jpeg
image-slider-with-thumbnail5.jpeg
image-slider-with-thumbnail6.jpeg
PlayPause
image-slider-with-thumbnail1.jpeg
image-slider-with-thumbnail3.jpeg
image-slider-with-thumbnail4.jpeg
image-slider-with-thumbnail5.jpeg
image-slider-with-thumbnail6.jpeg

“Omladina treba da se bavi sportom, ne samo zbog zdravog života već zato što tako grade sebe kao ljude, tako me je otac oduvijek učio. Uz sport i discpilinu koju svaki sportista treba da ima, omladina a pogotovo djeca, upoznaju neke nove ljude, saborce, drugove, trenere… i tako sebi postave neki cilj i stvore svakodnevnu obavezu kako bi skrenuli misli sa svega onog lošeg što bi moglo da utiče na njih, a to su loše društvo, ulica i loši trendovi koji negativno utiču na omladinu,” rekao je Mujdragić.

Nerminova najveća želja je da završi školu i da jednog dana preuzme od svog oca bokserski klub i stvori neke nove šampione.

Mujdragić je dokaz da disciplina, rad i požrtvovanost u sportu, mogu dovesti do velikih rezultata a da želja za uspjehom može stvoriti neke nove ideje.