NUNS održao sastanak sa novinarima iz Novog Pazara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) sproveo je aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta komunikacije između pravosuđa i novinara kao  i poboljšanju kapaciteta novinara i aktera unutar pravosuđa da razviju efikasniji odgovor na slučajeve pretnji i zastrašivanja novinara.

Na sastanku sa novinarima iz Novog Pazara su razgovarali o pitanjima bezbjednosti novinara, odnosu sa kontakt-tačkama za bezbjednost novinara u tužilaštvima i unapređenju komunikacije između novinara i pravosuđa.

“Ono što je nama ideja ove posete jeste da kroz razgovore sa novinarima i predstavnicima institucija pokušamo da pronađemo ‘zajednički jezik’ i da pokušamo da kroz neke aktivnosti kao što su neformalni sastanci  i razgovori ostvare komunikacija kada je u pitanju otvorenost samih institucija kao i po pitanju bezbednosti novinara. Rezultat treba da bude , da se poboljša komunikacija ali pre svega da novinari budu zadovoljni tim rezultatom”, kaže Marija Babić novinarka NUNS-a.

 Novinari smatraju da poboljšanjem komunikacije između pravosuđa i novinara, poboljšaće se informisanost građana. Novinari su predstavili svoja negativna i pozitivna iskustva prilikom saradnje sa tužilaštvom, pravosuđem i policijom i ti stavovi će biti predočeni predstavnicima tužilaštva u Novom Pazaru a sve u cilju poboljšanja saradnje sa novinarima.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici lokalnih medija u Novom Pazaru i lokalni novinari : Emir Tutić – 020 media, Enes Radetinac – A1, Amela Bajrović – Free media, Nikola Kočović – Radio Sto plus, Medin Halilović – Snews, Nusreta Brunčević – Takt, Katarina Radović – RTV Novi Pazar i Salahudin Fetić – Sandžak televizija.