Održana prezentacija projekta Startech za bespovratno finansiranje IT projekata (Video)

Kompanije NALED i ENECA uz finansijsku podršku  kompanije Philip Morris i Vlade Republike Srbije održale su danas prezentaciju projekta Startech u Regionalnom inovacionom centru NIT, za učesnike bespovratnog finansiranja projekata iz oblasti IT industrije u Novom Pazaru.

Prisutnima su se obratili Ivana Bogosavljević Čikić (NALED) šefica jedinice za upravljanje projektima i Milivoje Jovanović , programski direktor ENECA.

Ovom prilikom predstavljeni su uslovi i kriterijumi po kojima startap timovi, mikro, mala i srednja preduzeća i svi oni koji imaju inovativne biznis ideje ili žele da transformišu svoje poslovanje uvođenjem novih tehnologija mogu aplicirati za grantove u iznosu od 15.000 do 100.000 dolara.

Trogodišnji projekat StarTech za podršku inovativnosti i digitalnoj transformaciji malih i srednjih preduzeća, vredan je ukupno pet miliona dolara. Pored bespovratne finansijske pomoći, projektom je predviđena podrška unapređenju regulatornog okvira za poslovanje inovativnih kompanija i za promociju srpskog preduzetništva, inovacija i inovatora.

Dodatni startapovi, timovi, mikro, mala i srednja preduzeća imaju priliku da se do 3. aprila prijave za pomoć u pisanju aplikacije! Konkurs je otvoren od 3. marta do 3. maja.