Opozicija traži odgovorne za tragediju tokom poplava – Biševac: Ne iskorišćavati tragediju za rad političkih poena

Štab za vanredne situacije podnio je izvještaj o poplavama Skupštini grada Novog Pazara u kojem je zaključeno da su činili sve u smislu preventivnog djelovanja kako bi se zaštitili građani i njihova imovina.

Predstavnici opozicionih stranaka SDA i SPP i samostalni odbornik u Skupštini grada Edin Zećirović, zatražili su da se za tragediju u kojoj su dva sugrađana izgubila život pronađu odgovorni kako bi se u skladu sa zakonom kaznili i sklonili sa te funkcije a da tužilaštvo ispita okolnosti u vezi sa ovim slučajem da li je bilo propusta i da li zbog nepostupanja postoje elementi krivične odgovornosti?

Gradonačelnik Nihat Biševac izjavio je da je tragedija mogla bilo gdje da se desi i da opozicija na ovaj način, vršenjem pritiska na vlast želi da se domogne jeftinih političkih poena znajući da se uskoro približavaju lokalni izbori.

Odbornici opozicije komentarišući izvještaj Štaba za vanredne situacije kritikovali su njihove odgovore na to kako su lokalna samouprava i državni organi postupali pre poplava a nakon što je Republički hidrometereološki zavod, danima ranije izdao upozorenje o velikoj količini padavina na teritoriji ovog grada.

Rukovodilac Odjeljenja za vanredne situacije Ismail Dupljak, rekao je da je ovo bila jedna od najvećih poplava u ovom gradu jer je palo 38 litara kiše po kvadratnom metru nego u 1979 godini kada je cijeli grad bio poplavljen.

“Posljedice su sad mnogo manje, izuzev dva izgubljena ljudska života. To je velika tragedija i izražavam saučešće porodicama nastradalih”, kazao je Dupljak.

Skupština je u nastavku razmatrala planove i programe javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, kao i odluku o imenovanju Gradimira Nedeljkovića za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.