Ministar Đerlek obišao Tutin

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek, obišao je danas opštinu Tutin kako bi razgovarao sa predsjednikom Salihom Hotom o mogućnostima podrške i sufinansiranju projekata od najveće važnosti za građane.

Đerlek je u razgovoru sa predsjednikom opštine Salihom Hotom upoznat sa problemima sa kojima se građani Tutina najviše susreću i ocijenio da je izgradnja saobraćajne infrastrukture preduslov za dolazak investicija u ove krajeve.

„Moramo da uložimo mnogo veće napore, kako bismo riješili ogromne izazove sa kojima se građani Tutina svakodnevno suočavaju, od problema vodosnabdevanja, do loše saobraćajne i komunalne infrastrukture, pa sve do obezbjeđivanja povoljnog ambijenta. Na taj način ćemo sprečiti dalji odliv ljudi, koji predstavljaju ono najvrednije što ova opština poseduje i glavni pokretač razvoja“, rekao je Đerlek.

Govoreći o izvedenim projektima, predsjednik opštine Salih Hot naveo je nekoliko projekata koji su u posljednje vrijeme realizovani a koji su od izuzetnog značaja za Tutin i tom prilikom ukazao na ostale probleme sa kojima se građani susreću i istakao je da su neophodna dalja i mnogo veća ulaganja kako bi se dostigao određeni nivo razvoja.

Nedavno u Tutinu je izgrađena trafostanica, a kroz projekat „Čista Srbija“ izvedena kanalizaciona mreža, što od izuzetnog značaja za ovu opštinu. Kako je naveo, Navodeći plan rekonstrukcija sportske hale i Osnovne škole „Rifat Burdžević Tršo“.

Ministar Đerlek obavjestio je predsjednika opštine da je u toku priprema Programa za podsticanje regionalnog rasta i lokalnog razvoja, nakon čega će biti raspisan Javni poziv za sufinansiranje projekata i pozvao predstavnike opštine Tutin da pošalju svoje prijedloge. On je naglasio da će u procesu izbora projekata, posebna pažnja biti usmjerena na nerazvijene opštine poput Tutina.


020 media 

Foto: Miloš Perić / Kabinet ministra za ravnomerni regionalni razvoj