IT talk: Moja IT priča sa Šemsudinom Plojovićem – Razvoj IT industrije u Novom Pazaru

Novi Pazar postaje sve značajniji grad u Srbiji po pitanju razvoja IT industrije. Pre nekoliko godina osnovan je Inovacioni Centar NIT, koji je do sada privukao veliku pažnju i podršku od strane lokalne zajednice, Ministarstva i lokalne samouprave jer je kroz projekte,obuku i šanse za zaposlenje mladih i talentovanih programera uspio da stvori izuzetne rezultate u IT sektoru.

Inovacioni Centar NIT je mjesto gdje se okupljaju talentovani ljudi i kompanije kako bi se unaprijedila IT industrija u Novom Pazaru i Srbiji. Centar nudi podršku i mentorstvo u oblasti programiranja, razvoja aplikacija i softvera, a takođe pruža i prostor za rad.

Osnivanje ovog Centra ima za cilj stvaranje novih radnih mjesta i privlačenje investicija u oblasti IT industrije, što će doprinijeti razvoju i modernizaciji privrede Novog Pazara. Pored toga, Inovacioni centar NIT takođe ima za cilj da unaprijedi kvalitet života građana, pružajući im mogućnost da steknu nove vještine i znanja u oblasti tehnologije.

Direktor Inovacionog centra NIT, profesor dr. Šemsudin Plojović kaže da razvojem IT industrije u ovom gradu poboljšaće se kvalitet života a mladima će se pružiti prilika da rade u svom gradu i doprinesu razvoju lokalne zajednice kroz različite poslove koje budu radili uz podršku i mentorstvo zaposlenih u ovom centru.

“Novi Pazar ima mnogo talentovanih pojedinaca koji mogu da doprinesu razvoju IT industrije u ovom gradu. Ovaj Centar je odlična prilika za njih da unaprijede svoje vještine i dobiju priliku za razvoj karijere. Inovacioni centar NIT ima za cilj da postane centralna tačka za sve inovativne i kreativne ideje u oblasti IT-a u Novom Pazaru,” kaže Plojović.

Centar NIT okupio je sve zainteresovane ljude iz raznih oblasti IT-a u ovom gradu i svakodnevno širi svoje kapacitete. Projektima kao što je “IT za sve” pruža šansu talentovanim pojedincima iz drugih gradova da se upoznaju sa osnovama programiranja i tako započnu svoju karijeru u ovoj brzorastujućoj industriji uz podršku grada i Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj.