IT talk: Moja IT priča sa Adnanom Kadrićem – Karijerni put QA testera

Centar NIT organizovao je kurs u QA testingu čime je svim zainteresovanim kandidatima omogućio da na prvom meetup-u čuju od Adnana Kadrića kako je izgledao početak njegovog karijernog puta QA testera.

Adnan je po zanimanju ekonomista i bavi se vođenjem knjiga. Nekoliko godina nakon što je radio kao knjigovođa odlučio je da promjeni zanimanje i tako se zaposli kao QA tester bez ikakvog prethodnog iskustva.

Ova pozicija mu je omogućila da isprobava razne aplikacije i sajtove kompanija koje se bave programiranjem i da za to bude plaćen.

Bez ikakvog znanja u kodiranju, Adnan je uspio da kao QA tester započne karijeru u IT industriji i time napreduje u svom poslu.

On kaže da je za ovu poziciju interesovanje veliko i da kompanije zapošljavaju svakog ko bi testirao njihove programe i aplikacije koje proizvode.

Kurs u QA testingu privukao je pažnju mnogih a iz Centra NIT kažu da je ovo samo jedan od mnogih kurseva koje žele da organizuju.

Oni kažu da su zadovoljni odazivom mladih i da se nadaju da će ovaj centar narednih godina imati svoju ekipu QA testera koji će svoje znanje prenositi na mlađe generacije.