Novi Pazar dobio 3d vizualizaciju na Google platformi

Grad Novi Pazar dobio je treću dimenziju na Google platformi “Google earth” i od danas možete u 3d dizajnu pogledati mapu grada.

3D vizualizacija jednog grada na Google Earthu može imati mnoge važne prednosti kao što su: bolje razumijevanje prostora,promocija turizma, Urbanističko planiranje i razvoj,eduakcija i istraživanje.

3D vizualizacija omogućuje korisnicima da dobiju realističniji prikaz grada i njegove arhitekture. Korisnici mogu istražiti ulice, zgrade, parkove i druge značajne dijelove grada kako bi stekli bolje razumijevanje prostora. To je posebno korisno za turiste, studente, planere događanja i sve one koji žele istražiti grad prije nego što ga posjete.

Vizualizacija grada u trećoj dimenziji može biti snažan alat za promociju turizma. Potencijalni posjetitelji mogu dobiti vizualno privlačan pregled grada, istražiti turističke atrakcije i dobiti dojam o tome što mogu očekivati prilikom posjeta. To može pomoći u privlačenju turista, poticanju ekonomije i poticanju razvoja turističkih usluga.

Ona je iznimno korisna za urbaniste, arhitekte i gradske planere. Oni mogu koristiti 3D model za planiranje infrastrukture, razvoj novih projekata, analizu prometa i procjenu utjecaja na okolinu. Vizualizacija omogućuje realističan prikaz budućih projekata i pomaže donositeljima odluka da donesu informirane odluke o razvoju grada.

Na poljima edukacija i istraživanja 3D vizualizacija grada na Google Earthu može se koristiti u obrazovne svrhe i istraživačke projekte. Studenti, istraživači i znanstvenici mogu koristiti 3D model za proučavanje povijesti grada, urbanističkih trendova, klimatskih promjena, migracija stanovništva i drugih relevantnih područja istraživanja. To pruža pristupačan i interaktivan način za stjecanje znanja o gradu.