Uhapšeno nekoliko osoba zbog sumnje u malverzacije sa diplomama Srednje medicinske škole iz Novog Pazara

U akciji koju su danas sproveli inspektori Odeljenja za suzbijanje korupcije u saradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom, privedeno je osam osoba pod sumnjom da su izvršile malverzacije za dobijanje diploma iz Srednje škole “Nikola Tesla” u Novom Pazaru.

Policija je izvestila da među uhapšenima nalaze se odgovorna lica škole B. D. (49) i A. D. (52) iz Novog Pazara, koji se sumnjiče za trgovinu uticajem, kao i J. A. (37), odgovorno lice “Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje” DOO Jagodina.

Osim toga, I. S. (71), odgovorno lice škole, privedeno je zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja počinio krivično delo. S.A. (40), M. A. (37), A. Đ. (38) i S.P (31) optuženi su za falsifikovanje isprave, dok će dve ženske osobe, starosti 55 i 27 godina, takođe biti podvrgnute krivičnom postupku zbog istog dela.

“I. S. je, kako se sumnja, po nalogu B. D. i A. D. svojim potpisom overavao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome za navedene učenike, iako je znao da oni ne ispunjavaju uslove propisane zakonom, na koji način im je pribavio korist u vidu sticanja diplome srednje stručne spreme. S. A., M. A., A. Đ.,S.P., kao i još dve osobe starosti 55 i 27 godina su, kako se sumnja, tako nabavljene diplome imali nameru da upotrebe, iako su znali da ih nisu stekli na zakonit način”, navode u policiji.

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će osumnjičeni S. A., M. A., A. Đ. i S. P., takođe uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

izvor: Free media