Hitno zasjedanje Kriznog štaba – Nevrijeme napravilo veliku štetu, grom izazvao požar, došlo i do izlivanja mulja

Naglo nevrijeme u Novom Pazaru izazvalo je veliku štetu u nekoliko naselja u Novom Pazaru nakon naglih padavina koje su napravile poplave u pojedinim naseljima u ovom gradu.

U Hercegovačkoj ulici došlo je do požara nakon udara groma u krovove nekoliko kuća mještana ovog naselja. Vatrogasne službe su ubrzo reagovale i sankcionisale požar i na sreću nije bilo žrtava.

Mještani ovog dijela grada masovno su se priključili spasilačkim ekipama kako bi pružili pomoć pri gašenju požara. Gradonačelnik Nihat Biševac je sa svojim saradnicima obišao mjesto događaja kako bi se solidarisao sa sugrađanima u nevolji. 

U ovoj akciji za pomoć medicinskog osoblja javilo se oko 20 građana dok se 15 osoba javilo hitnoj službi zbog posljedica izazvanih požarom. Prema pisanjima pojedinih portala, herojski ulogu u ovoj akciji odigrao je komunalni milicajac Alija Rahić koji je  sugrađanima pomagao u koordinaciji prilikom gašenja požara koji je nakon insistiranja Hitne pomoći preventivno stavljen na kiseonik zbog udisanja dima.

U naselju Ćeremedžinica poplave koje su izazvale jake padavine napravile su veliku štetu. U ulici Nurije Pozderca gde se već skoro 3 mjeseca asfaltira ulica, voda je odnijela skoro sav šoder sa puta u dvorišta mještana prilikom čega je stvorena velika materijalna šteta.

Velika količina padavina stvorila je štetu prilikom izlivanja vode u dvije kuće u Prvomajskoj ulici. U ulici Ruđera Boškovića došlo je začepljenja prilikom čega su vatrogasci ubrzo reagovali a u višim dijelovima grada je došlo do izlivanja mulja.

Iz Kriznog štaba su najavili hitnu akciju čišćenja i da će pomoći svim građanima u sanaciji štete.