Brza reakcija nadlježnih organa – Od ranog jutra ekipe komunalnih službi i preduzeća na terenu saniraju štetu

Kako je najavio Štab za vanredne situacije Novog Pazara, ekipe komunalnih službi i preduzeća od ranog jutra nalaze se na terenu na lokacijama gdje su mještani najviše pretrpeli štetu tokom sinoćne vremenske nepogode i u toku je sanacija. 

U naselju Ćeremedžinica, firma Ad Ukras je angažovala ljudstvo i mehanizaciju kako bi se očistio šoder koji je zatrpao dvorište jedne kuće u kojoj sama živi 75. godišnja žena koja je skoro nepokretna.

Mještani se zahvaljuju na brzoj reakciji i intervenciji nadlježnih koji su nakon puštanja snimka na našem portalu ubrzo reagovali i angažovali ljude da im se pomogne.

” Mi smo pokušali prvo da dobijemo Štab ali nam je rečeno da imaju previše poziva i ” da nismo jedini” a kao što se da videti šteta je bila ogromna. Ubrzo nakon dobili smo poziv od Kasima Zoranića i gradonačelnika Nihata Biševca koji su pokazali zabrinutost i obećali pomoć koja je ovo rano jutros došla i hvala im na tome. Žalimo što se ovo svima nama desilo ali obzirom da se pokazala volja nadlježnih da pomognu, nadam se da će ubrzo doći do rješavanja problema. “rekao je mještanin ovog naselja. 

Inače, ekipe službi posjetile su i ulicu Ruđera Boškovića u kojoj je juče došlo do izlivanja mulja, na nekoliko lokacija poplavljeni su podrumi i preuzeta su sva materijalna sredstva, ljudstvo i mehanizacija kako se ovi problemi više ne bi dešavali.

U Hercegovačkoj je juče izbio požar, na sreću žrtava nije bilo a gradonačelnik Biševac došao je na licu mjesta. 

On je tim činom pokazao solidarnost sa svojim sugrađanima i želju za naporima da im se pomogne kada su u nesreći kako bi se riješili svi problemi.