Adem Ljajić novo pojačanje Fk Novi Pazar (Video)

Fudbalski klub Novi Pazar je danas na svojoj javnoj trening sesiji predstavio svoje najnovije pojačanje za ovu sezonu, a radi se o rođenom Novopazarcu, Ademu Ljajiću.

Ova prezentacija je privukla oko 4000 strastvenih navijača koji su Ademovu karijeru pratili svih ovih godina i radovali se njegovom uspjehu i svakom postignutom golu. Navijači Novog Pazara su priželjkivali da vide Adema jednog dana u bojama svog gradskog kluba a danas im se ta želja ostvarila.

Adem Ljajić predstavlja najveće pojačanje u istoriji ovog kluba, a kao igrač sa obiljem iskustva izjavio je da je odlučan da pomogne svom klubu i rodnom gradu da postignu izvanredne rezultate ove sezone.

Na promociji je istakao svoju želju da doprinese ostvarenju zajedničkih snova svog kluba i grada.

Ljajić je došao u Novi Pazar nakon raskida ugovora s turskim klubom Karagumruk, prihvativši jedini uslov da igra za ovaj klub bez finansijskog obeštećenja.

Adem Ljajić je započeo svoju juniorsku karijeru u FK Jošanica, a zatim je prešao u beogradski Partizan 2005. godine, gdje je igrao u mlađim selekcijama. Kasnije je napredovao u prvi tim Partizana, gdje je nastupio u 38 mečeva, potvrdivši svoj fudbalski talenat.

Nakon toga, primijetila ga je italijanska Fiorentina, gdje je odigrao 78 utakmica i postigao 15 golova. Sledi period u Romi od 2013. do 2016. godine, gdje je odigrao 61 utakmicu i postigao 14 golova. Također, kratko je bio član Intera iz Milana tokom 2015. i 2016. godine, sa 23 odigrane utakmice i 3 postignuta gola.

Godine 2016. prelazi u Torino, gdje ostaje do 2019. godine, odigravši 61 utakmicu i postigavši 16 golova. Tokom sezone 2018-2019 bio je na pozajmici u Bešiktašu, gdje je u 21 odigranom meču postigao 9 golova.

Od 2019. do 2022. godine, Ljajić je službeno postao član Bešiktaša, igrajući 46 utakmica i postigavši 7 golova. U 2022. godini prešao je u Fetih Karagumruk, ali je brzo raskinuo ugovor nakon 11 odigranih mečeva kako bi potpisao jednogodišnji ugovor sa FK Novi Pazar, klubom koji je već ranije pokazivao interesovanje za ovaj transfer.

Novi Pazar narednu utakmicu igra na svom terenu protiv ekipe Napretka, pored Ljajića za Novi Pazar je nedavno potpisao i talentovani Sejdouba Suma pa će navijači priželjkovati da što pre vide nova pojačanja na terenu.