Kampino Boot Camp: Novopazarski timovi zauzeli vodeće pozicije

U Čačku, od 12. do 14. septembra, održan je startap boot camp pod nazivom “Kampino” u prostorijama NTP Startap centra. Tokom ovog trodnevnog događaja, dvanaest timova predstavilo je svoje inovativne ideje, koje su razvijali uz posvjećenost i učenje.

Iz grada Novog Pazara stiglo je čak 11 polaznika, čineći njihovu ekipu najbrojnijom na kampu. Impresivno je napomenuti da su članovi iz Novog Pazara zauzeli ključne pozicije u sva tri najbolje plasirana tima.

“Ova izuzetna dostignuća su dodatno obogatila iskustvo ovih mladih talentovanih pojedinaca.Oni su napustili kamp s puno dragocenog znanja i inspiracije, koje će im biti od koristi u budućem razvoju softverskih proizvoda i aplikacija”, kaže Šemsudin Plojović direktor centra NIT iz Novog Pazara.

Ukupno 51 učesnik iz dvanaest različitih gradova i opština širom Srbije demonstriralo je svoje znanje iz IT-a.

Zahvaljujući podršci organizacionog tima, predavača i uglednih govornika, imali su pristup bogatom fondu iskustava i znanja. Kao rezultat njihovog marljivog rada i učenja, tri tima su predstavila svoje rješenje u oblasti “Zelene tehnologije”, dok su druga tri tima razvijala riješenja u domenu “Medicine i tehnologije”. Osim toga, po dva tima su se posvijetila problemima i razvila svoje prijedloge u oblastima primene tehnologije u gejming industriji i sektorima agrikulture i hrane.

Startap bootcamp program – Kampino sprovodi Naučno tehnološki park Čačak, u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, i podržan je od Vlade Švajcarske kroz projekat „Tehnopark Srbija 2–Podsticanje izvoza kroz razvoj tehnoloških parkova“.